Оксана Бучко

Безробітні тернополяни зможуть отримати фінансування під бізнес-ідеї

18469_big

Можливість безробітним отримати фінансування під хороші бізнес-ідеї обіцяють у Держслужбі зайнятості. Коли проект стане реальність,  з’ясовували у segodnya.ua.

Зокрема, планують створити комісії при службах зайнятості, у склад яких входитимуть представники влади, міжнародних спеціалістів, активістів, представників Програми розвитку ООН.

За словами заступника начальника Держслужби зайнятості Сергія Кравченка, виплати відбуватимуться при умові, що в місцевий бюджет закладуть кошти для цього. Також використовуватимуть в проекті кошти від ПРООН. У планах – розробити грантові програми для проектів переселенців, інвалідів, учасників АТО. Останнім джерелом фінансування буде допомога від спонсорів. Для цього проекти виставлятимуть на краудфандингових платформах.

Пілотні проекти будуть запускати в Харківській, Донецькій та Луганській областях. Краудфандингова академія уже проводить там навчання, які триватимуть до березня. У програмі – навчання правилам відео-зйомки, організації процесу краудфандингу, ознайомлення з іншими технічними засобами.

Проекти запустять онлайн в березні. Якщо вони будуть мати успіх - реформу планують запровадити у всій Україні на початку липня, - сподівається начальник Управління патронатної служби та міжнародного співробітництва Державної служби зайнятості Віктор Горленко.

Вибір читачів за тиждень

Відео