Безробітних Кременеччини ознайомили із умовами професійного навчання

05738_1

У Кременецькому районному центрі зайнятості відбулася презентація Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості України. Представники РЦПТО ДСЗ старший майстер виробничого навчання Майя Сульжик та методист Наталія Місюра ознайомили роботодавців та безробітних Кременеччини із умовами професійного навчання, навчальними програмами, професіями та перспективами взаємодії з навчальним закладом.

На зустріч завітали роботодавці – представники різних галузей: приватні підприємці, представники  ТОВ пекарня «Бекерай», ТОВ «Кременецьке молоко»,  ДП «Кременецький лісгосп», ТДВ «Кременчанка», ПП ВФ «Калина», ТОВ «Біо-лан» та шукачі роботи.

Директор Кременецького РЦЗ Олег Ілинич представив присутнім колег із Рівного та ознайомив із діяльністю запрошених роботодавців.

Фахівець відділу активної підтримки безробітних Кременецького РЦЗ Наталія Мельничук ознайомила учасників із нормативно-правовим забезпеченням проходження професійного навчання, а також із його видами та формами.

Майя Сульжик зауважила, що створені для навчання дорослого населення, центри профтехнавчання державної служби зайнятості  дозволяють усім бажаючим отримати актуальну  робітничу професію, здобути необхідні знання і вміння та задовольнити потреби роботодавців. Сьогодні ЦПТО пропонують широкий спектр напрямів перепідготовки дорослого населення для всіх галузей економіки, зокрема, будівництва, сфери послуг, транспорту, ІТ-галузі.

Присутні дізналися, що в Рівненському ЦПТО зосереджено  навчальні кабінети, лабораторії із сучасним обладнанням та устаткуванням. Виробниче навчання здійснюється у відповідно облаштованих майстернях. Крім того, до послуг слухачів та викладачів – сучасні навчальні бібліотеки, читальні зали.

На відміну від інших закладів освіти, навчання груп слухачів у РЦПТО ДСЗ проводиться по мірі їх формування, до того ж, без перерви на літні канікули. Також навчання безробітних здійснюється згідно з навчальними програмами і на вимогу роботодавців. Присутні цікавилися неформальним навчанням та умовами оцінювання результатів такого навчання в РЦПТО. Старший майстер розповіла про позитивний досвід навчального закладу у цьому напрямку, адже підтвердження результатів неформального навчання  відбулося вже для трьох претендентів - кухарів.

Наталія Місюра ознайомила учасників зустрічі з переліком 56 ліцензованих професій, за якими здійснюється професійне навчання в РЦПТО, а також наголосила на актуальності кожної представленої професії на ринку праці та перспективах подальшого працевлаштування випускників. Зареєстрованих безробітних було ознайомлено із  графіком формування навчальних груп на найближчий період. Методист наголосила, що рівень підготовки у Рівненському ЦПТО є досить високим, адже навчання проводиться з використанням сучасної матеріально-технічної бази, заняття проводять досвідчені кваліфіковані викладачі згідно з навчальними програмами, що відповідають усім вимогам роботодавців.

Навчання в РЦПТО ДСЗ здійснюється за груповою та індивідуальною формами. Іногородні слухачі забезпечені проживанням у комфортабельному гуртожитку готельного типу. Випускникам після закінчення навчання присвоюється відповідна кваліфікація, розряд (категорія, клас) і видається свідоцтво державного зразка про отримання професійної освіти.

Під час зустрічі були продемонстровані презентаційні відеоматеріали про навчальні відділення РЦПТО, умови навчання та проживання слухачів та використано інформаційні поліграфічні матеріали за усіма видами професій. Присутні мали чудову нагоду отримати вичерпні кваліфіковані відповіді «з перших вуст» щодо діяльності авторитетного професійного навчального закладу Рівненщини.

Вибір читачів за тиждень

Відео