Оксана Мацьопа

Павло Вишебаба розповів про досвід читання Радіодиктанту 2024 і текст Оксани Забужко

Воїн та поет поділився досвідом читання тексту Оксани Забужко, розповів про підготовку до диктанту та важливість таких заходів для підтримки національної єдності

 Український поет та військовий Павло Вишебаба цьогоріч читав текст Оксани Забужко під час Радіодиктанту національної єдності 2024. За його словами, текст був складним, і він сам, найімовірніше, не написав би його без помилок. Про це повідомило Суспільне Культура.

Текст, написаний Оксаною Забужко під назвою «Магія голосу», Вишебаба отримав текст заздалегідь. Розповідає, мав можливість підготуватися, перевірити правильні наголоси і навіть дискутувати щодо деяких слів.

Найскладніше в радіодиктанті було не заспівати «Реве та стогне» та танго «Оксано, Оксано...»... Дуже намагався, щоб люди почули дуже непрості стилістику та текст, — сказав Павло Вишебаба.

Вишебаба також зізнався, що не писав радіодиктант раніше, адже «написав їх забагато» — в школі та в університеті. Але щороку слухав тексти радіодиктанту.

Він також підкреслив важливість подібних ритуалів, як-от написання радіодиктанту, для збереження національної єдності, назвавши їх сімейними традиціями на рівні нації.

Текст цьогорічного радіодиктанту, присвячений сторіччю Українського Радіо, став важливою подією для культурної спільноти України.

Читайте також: Як писали Радіодиктант національної єдності у Тернополі

Тернопільські артилеристи писали радіодиктант національної єдності навіть у російській Суджі 

Фото: Суспільне Житомир

Вибір читачів за тиждень

Відео