Орест Сарматський

Біатлоністка з Тернопільщини може замінити свою колегу на Олімпіаді

Одну з лідерок збірної України з біатлону Олену Білосюк (Підгрушну), яка отримала позитивний тест на коронавірус напередодні старту Олімпійських ігор-2022, може замінити інша спортсменка з Тернопільщини - Анастасія Меркушина.

За інформацією XSport, повідомляє Укрінформ, Меркушина вже отримала розпорядження готуватись до вильоту до Пекіна, де 4 лютого стартує зимова Олімпіада. Анастасія готувалася до етапу Кубка IBU у Нове-Мєсто.

- Меркушина була зазначена як запасна у складі української команди, і в заявці є час зробити заміну до 2 лютого включно. Така заміна можлива у випадку форсмажору або позитивного тесту на коронавірус у складі команди. Проте лишається відкритим питання, чи встигне спортсменка вчасно долетіти до Китаю та пройти всі організаційні етапи, аби взяти участь у змаганнях, - зазначається у повідомленні.

Як повідомляв «Терен», Олена Білосюк (Підгрушна) отримала позитивний результат тесту на коронавірус. Це не перший випадок позитивного тесту в олімпійській команді України, однак перший саме серед спортсменів. Позитивний тест Олена отримала сьогодні, 2 лютого. 

Фото: suspilne.media.

Вибір читачів за тиждень

Відео