Ростислав Фук

Бібліотека на Тернопільщині перемогла у міжнародному конкурсі та виграла понад 8 тисяч євро

Для участі у програмі відібрали 55 бібліотек і спільнот із 24 країн, і з них тільки дві бібліотеки - з України

Колектив Бучацької міської публічної бібліотеки переміг у міжнародному конкурсі від програми Європейський Виклик (The Europe Challenge). Про це повідомили на сторінці Бучацької міської ради.

Книгозбірня перемогла з проєктом «Простір творчості, арт-терапії та психологічного розвантаження «Добротека АRT». Триватиме він до вересня 2024 року. Для реалізації свого проєкту бібліотека отримає фінансування у сумі 8600 євро та втілюватиме його у партнерстві з громадською організацією «Бучач-АРТ».

Для участі у програмі Європейський Виклик (The Europe Challenge) у 2024 році відібрали 55 бібліотек і спільнот із 24 країн, і з них тільки дві бібліотеки - з України.

Довідково

Європейський виклик (The Europe Challenge) – це щорічна програма, яка об’єднує бібліотеки та спільноти по всій Європі для вирішення нагальних викликів у їхній місцевості. Вперше її запустив у 2020 році Європейський Культурний Фонд та партнери. Програма Європейський виклик реалізовується за підтримки Фундації Каріпло, Шотландської бібліотечно-інформаційної ради та за рахунок державного фінансування через Раду мистецтв Англії.

Фото Бучацької міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео