Орест Сарматський

Бібліотека з Тернополя бере участь у міжнародному проєкті

Заставка022

У 2021 році відзначається 100-річчя з дня народження видатного польського поета, драматурга, кіносценариста, письменника, сатирика, перекладача Тадеуша Ружевича. 

Він — один із найбільш яскравих та різнобічних послідовників літературного авангарду у Польщі та у світі. Неодноразово номінувався на Нобелівську премію з літератури.

Як повідомляє Тернопільська обласна наукова універсальна бібліотека, з нагоди визначної дати міська публічна бібліотека ім. Тадеуша Ружевича у Вроцлаві організувала віртуальну фотовиставку «Тадеуш Ружевич – сучасний поет».

- Твори Тадеуша Ружевича перекладені 50 мовами. 36 бібліотек світу надіслали фотографії, на яких зображені вибрані книги Тадеуша Ружевича на тлі архітектури бібліотеки чи інтер’єру, в якому вони знаходяться. Усі бібліотеки були позначені на інтерактивній карті, - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що відділ літератури іноземними мовами долучився до цього міжнародного проекту, опублікувавши фото перекладених творів поета з фондів Тернопільської обласної наукової універсальної бібліотеки.

Pasted into Бібліотека з Тернополя бере участь у міжнародному проєкті
Pasted into Бібліотека з Тернополя бере участь у міжнародному проєкті

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео