Євгенія Цебрій

Близько десятка свідків не з’являються на засідання у справі ДТП, де загинули двоє дівчат

Процес щодо експодатківця Олега Струня триває. Суд перейшов до дослідження письмових доказів

Чергове засідання у справі резонансної ДТП, яка сталася у Петрикові біля Тернополя 17 років тому, відбулося 16 лютого. Цього дня суд планував продовжити допит свідків, однак вони не з’явилися. Причини неявки стороні обвинувачення невідомі. Відтак суд вирішив перейти до дослідження письмових доказів, а свідків викликати до суду повторно. 

Якщо ж вони знову не з’являться, суд прийматиме рішення про виключення їх з переліку свідків. Йдеться орієнтовно про 10 осіб, повідомила прокурорка. Однак хто ці люди, не деталізувала. 

Нагадаємо, ще до початку повномасштабної війни суд допитав ряд свідків у цій справі. Зокрема, маму і вітчима загиблої - 16-річної Наталії Гнатієвич, а також сестру-близнючку загиблої 17-річної Світлани Козлюк. А також - друга загиблих дівчат, який вижив у цій аварії. Після 24 лютого судовий процес практично не зрушився з місця, адже засідання постійно переносили. Підозрюваний у скоєнні ДТП  Олег Струнь залишається під цілодобовим домашній арештом. 

Смертельна аварія сталася у передмісті Тернополя – селі Петрикові ще в жовтні 2005 року. Водій «Опеля» збив на узбіччі дороги 17-річну Світлану Козлюк і 16-річну Наталію Гнатієвич та з місця події втік. За кермом був експодатківець Олег Струнь. Його оголошували у міжнародний розшук. Чоловіка не могли знайти 15 років. За інформацією потерпілих, він переховувався у Росії. Тільки 29 червня 2021 року чоловік сам прийшов у поліцію та зізнався у скоєному. 

Кримінальне провадження щодо Струня відновили та вручили йому підозру. У вересні 2021 справу передали до суду. До січня 2022 року обвинувачений перебував під вартою. 20 січня Тернопільський апеляційний суд відпустив Олега Струня під домашній арешт.

До слова, після 24 лютого потерпілі у справі рідні загиблих у аварії дівчат на засідання не з'являються. Оскільки це суттєво затягує процес, суд вирішив продовжити розгляд справи без участі потерпілих.

Фото Євгенії Цебрій




Вибір читачів за тиждень

Відео