Близько тридцяти тернополян отримали статус учасника-добровольця АТО

unnamed-8

24 листопада відбулося засідання комісії з визнання та встановлення статусу учасника-добровольця АТО. Отримали статус добровольці, яких визнали на місцевому рівні.

На засіданні було прийнято рішення про надання такого статусу близько 30-ом добровольцям з ДУК «Правий сектор» та УДА.

Першими отримали такий статус бійці ДУКу та «Госпітал’єри».

Попередньо обговорювали привілеї таких учасників бойових дій, але не все, про що йшла мова наші чиновники втілили у життя. Той статус, що добровольцям надається буде прирівнюватися до статусу учасника бойових дій та гарантуватиме пільги, але лише на території Тернопільської області.

- Важко щось говорити про статус учасника АТО, особливо якщо він не набуває загального значення, а тільки місцевого. Почну з того, що добровольцям держава мала б в першу чергу надати різного роду пільги і допомогу. Вони йшли першими і безоплатно туди, куди діюча армія і не хотіла сунути свого носа. Але це дуже глобально я зачерпнув і якщо продовжити, то можна буде написати думку на кілька томів, а то й на більше. Усі прекрасно знають, що це нічого не змінить, - ділиться Віктор Пасічник, госпіталь’єр. - Чи важко було мені збирати довідки? Ні, не важко. Вони в мене були. Оскільки під час перебування в зоні АТО я був студентом, то мусив брати ці довідки для того, щоб пред'являти в університеті і таким чином доказувати, що моя відсутність не є необгрунтованою - я роблю потрібне діло.

Щодо пільг на комунальні послуги чоловік думає так:

- Жаль звісно, що влада не надала таких «поблажок» для людей, які воювали за свій рахунок, щоб зберегти цілісність своєї держави і не допустити збройного конфлікту. Ми ж йшли туди свідомо і не думали навіть про те, що законом передбачаються ці послуги. І взагалі, якщо владі не потрібні їі захисники, то вона не потрібна нам.

Зараз готується наступний список добровольців, які очікують чергового засідання комісії. На якій також будуть переглядати тих кандидатів, яким не надали відповідного статусу через помилки у документах чи неправильні довідки.

Документи на отримання Статусу учасника-добровольця антитерористичної операції приймаються і далі. За допомогою та консультацією звертатися за номером 38 (097) 614 26 02 або за адресою бул. Шевченка 23 каб.42

Вибір читачів за тиждень

Відео