Бразилець, предки якого емігрували з України понад сто років тому, шукає родичів на Тернопільщині

бразиляшка

Бразилець Ігор Антоніо Ройк розшукує родичів на Тернопільщині, а саме у Заліщицькому районі. Його родина емігрувала з України понад сто років тому. Та, судячи із постів у соцмережі, Ігор Антоніо стежить за подіями на Батьківщині його предків, а також помітно, що вихований він в українсько-патріотичному дусі.

Чоловік звернувся до охочих допомогти у групі «Люблю Заліщики» у Фейсбук.

«Привіт, я живу в Бразилії. Мої бабусі і дідусі прийшли з України як імігранти в 1910 році. Інформація, яку я отримав, надійшла з села Литячі, Заліщицького району, Тернопільської області. Я шукаю інформацію від моєї родини, тому я запитую, чи є Греко-Католицька Українська Церква в селищі чи біля нього. Я хочу зв'язатися, щоб дізнатись, чи зможу я отримати дані про родичів» – пише чоловік.

Ігореві Антоніо порадили звернутися за допомогою не лише до церкви, яка колись виконувала й функцію РАГСу, а й до Тернопільського архіву, де можуть зберігатися певні дані про його родину. Також чоловікові рекомендують шукати інформацію про записи в церковних книгах у бібліотеці-архіві в Юті (США) у мормонів. Бо вони, начебто, мають копії з усіх метричних книг, які зберігаються в українських архівах.

Фото зі сторінки Ігоря Антоніо Ройк у Фейсбук

Вибір читачів за тиждень

Відео