Бучацький лісгосп попереджає про пожежонебезпечний період в лісі

pozhezha-lis-1-29

У звязку із різким підвищенням в лісах області класу пожежної небезпеки та згідно наказу ДП «Бучацьке ЛГ» №76 від 12.03.2019 р. «Щодо забезпечення готовності  підприємства до пожежонебезпечного періоду 2019 року» лісівниками Бучаччини здійснюється комплекс організаційних, профілактичних та попереджувальних протипожежних заходів.

З 1 квітня в ДП «Бучацьке лісове господарство» встановлено чергування відповідальних осіб протягом світлового дня, а також патрулювання лісової охорони в обходах.

Основна причина лісових пожеж – необережне поводження з вогнем та нехтування правилами пожежної безпеки. Особливо тривожить той факт, що керівники сільських господарств,  підприємці та жителі сіл прибирають  суху траву за допомогою вогню. Підпаливши  траву,  господарі не слідкують за поширенням вогню,  і як наслідок вогонь потрапляє  в ліс. Часто лісові пожежі виникають з вини людини, яка  кинула цигарку чи сірник. Тому і стоять понад дорогами не зелені сосонки, а жовті та руді. Більше вони не порадують дітей та дорослих своєю красою взимку.

Всі ми любимо відпочивати серед краси природи,  з піснями під гітару  біля вогнища. Та пам’ятаймо  про правила поведінки у природі, які знають навіть діти: «Не залишай після себе сміття, слідкуй, щоб вогнище повністю згасло».

Крім того, пам’ятайте, що заїзд на територію лісового фонду (крім транзитних шляхів) транспортних засобів та інших механізмів, за винятком тих, що використовуються для лісогосподарської мети у пожежонебезпечний період, а особливо розпалювання вогнищ суворо заборонено. Також заборонено без погодження з керівництвом ДП «Бучацький лісгосп»   проведення будь-яких культурно-масових заходів.

Вогонь у лісі спинити вкрай важко. На жаль, це розуміють переважно ті, кому доводиться боротися з наслідками недбалого ставлення людей до природи.

Не залишайтесь байдужими до краси нашого зеленого краю, його дивовижних краєвидів. Бережімо спільними зусиллями кожен куточок рідної природи, додають на сайті Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео