Орест Сарматський

Cадівники засипали узбіччя доріг яблуками (Агро-новини)

2201 (Copy)

Зважаючи на низькі ціни на яблука, вінницькі садівники вирішили позбутися врожаю. Вони просто висипали плоди на узбіччя доріг.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив директор ТОВ «Тріада-МК» Сергій Українець.

 Нагадаємо, невеликі господарства відмовилися від збирання яблук.

– Високі врожаї яблук та низькі закупівельні ціни призвели до протестів виробників яблук у Європі. Польські садівники відмовилися збирати яблука через їх рекордно низьку ціну, – зазначив Сергій Українець.

Тепер же і садівники з Вінниччини приєдналися до числа незадоволених цінами.

Кукурудза дешевшає на фоні низького експорту

2202 (Copy)
2202 (Copy)

Врожайність кукурудзи в Україні дозволяє сподіватися на отримання рекордного врожаю – 31-32 мільйонів тонн, однак відсутність складських ємностей і низькі темпи експорту сповільнять прибирання. Про це повідомляє Elevatorist.com з посиланням на дані аналітиків Grain Trade UA.

– Погіршить ситуацію підвищення Укрзалізницею плати за використання вагонів в 1,5 рази, через що тариф на перевезення зросте на 150-200 грн/т, тоді як ціни на автоперевезення вже виросли на 50% внаслідок подорожчання дизпалива з 27 до 32 грн/л і дефіциту авто зерновозі, – йдеться в повідомленні.

Експерти відзначають, що зниження експортних цін на кукурудзу в порту до 154-155 $/т не активували попит на українську кукурудзу з боку імпортерів, оскільки на світових ринках домінує дешевше американське зерно.

Крім того, хороший урожай в Румунії та Сербії покриває дефіцит кукурудзи в ЄС, що поки не дозволяє активізувати імпорт вітчизняного зерна в цьому напрямку.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео