Олена Чепіль

«Це пережитки 90-х»: як у Тернополі поліція бореться з валютниками 

Проблема здійснення незаконних валютних операцій існує у Тернополі вже багато років 

Громадян, які здійснюють незаконні валютні операції з обміну грошей, продовжують виявляти тернопільські правоохоронці. Боротьба з валютниками є одним із пріоритетних напрямків роботи поліції. Про це повідомив під час пресконференції  начальник Головного управління Нацполіції області Сергій Зюбаненко.

Всі помітили, що я відразу звернув увагу відразу на боротьбу з валютниками після свого призначення. Це пережитки 90-х. В цій ситуації є ризики, що громадян такі люди можуть ошукати.  Також страждає і економіка нашої країни, оскільки валютники не платять податки. Саме тому ми цим питанням почали займатися, - каже він.

За три місяці у Тернополі було складено безліч адміністративних протоколів на незаконних валютників, додає Сергій Зюбаненко. Також поліціянтам вдалося закрити кілька незаконно встановлених будок, в яких здійснювалися операції з обміну грошей. 

Добре було б, якби біля кожного валютника ми поставили поліціянта, але є й інші завдання. Я вас запевняю, що ми будемо боротися з цим та не перестанемо. Це ганебне явище. Якщо ми хочемо в Європу, то цього треба позбавлятися, - зазначає очільник поліції Тернопільщини. 

У поліції нагадують, продаж іноземної валюти з рук – адміністративно каране правопорушення. При цьому відповідальність несе як особа, яка здійснює такі операції, так і той, хто купує валюту. 

Читайте також: У Тернополі взялися за валютників.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео