Ростислав Фук

Чемпіоном України з важкої атлетики став спортсмен із Тернопільщини (фото)

Юнак змагався у ваговій категорії до 89 кг

Бучачанин Назар Нановський став чемпіоном України з важкої атлетики серед юнаків і дівчат до 15 та 17 років. Про це повідомили на сторінці Бучацької міської ради.

Чемпіонат, присвячений Збройним Силам України, тривав з 30 квітня по 6 травня у Луцьку. Тернопільську область представляли 15 спортсменів, п'ятеро з яких - вихованці Бучацької дитячо-юнацької спортивної школи.

Назар Нановський, учень 11 класу Бучацької школи №1, змагався у ваговій категорії до 89 кг. Всі три підходи у поштовху юнак виконав на відмінно і як результат – перше місце і титул чемпіона із сумою двоборства в 266 кг. Тренер хлопця – Ярослав Козюпа.

Наступним у категорії спортсменів із власною вагою до 102 кг виступав Юрій Морський, учень 11 класу Бучацького ліцею. У ривку він виборов друге місце з результатом 111 кг та друге місце у поштовху з результатом 140 кг, отримавши срібну медаль Чемпіонату України.

Також змагалися Юрій Сторожинський та Іван Матура Іван, які потрапили до десятки сильніших посівши шосте та сьоме місце відповідно. Обидва - учні Бучацької школи №1.  Готували спортсменів Ігор Павликівський, Роман Гудз та Руслан Бойко.

Майстер спорту Ігор Півторак Ігор (вихованець Бучацької ДЮСШ) вперше виконував обов'язки судді на змаганнях такого рівня.

Загалом команда Тернопільської області набрала 494 очки, 329 з яких здобули Бучацькі важкоатлети.

Читайте також: Каратист із Тернопільщини став чемпіоном Європи

Фото Бучацької міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео