Через об’єднання громад діти на Тернопільщині залишилися без підручників?

підручники

Про те, що у сільській школі на Тернопільщині учні четвертого класу лишилися без підручників поскаржилася мама одного з них – Ангеліна Новосад. У Крутнівській ЗОШ І-ІІ ступенів (Лопушнянська об’єднана територіальна громада) батьки змушені купувати дітям книжки, бо у школі їх не видали.

«Доброго дня, хочу запитати: яка у вас ситуація в школах з підручниками? Мій син в 4 класі, англійську мову і математику купила, замовила ще українську. У класі 11 учнів, найбільший клас в школі, провчились уже чверть, а ніяких результатів на рахунок книжок від директора немає. Ми виконували домашнє, скачуючи з Інтернету, а в кого немає комп’ютерів, що робити тим дітям?» – написала жінка у Фейсбук.

Що проблема із підручниками справді є, не заперечує й директор Крутнівської школи Дмитро Русняк.

- Коли, у процесі децентралізації і переходу в громаду, нашій школі дали своєрідну автономію, ми зраділи. Але коли з’ясувалося, що видавництва не продають книги по кілька примірників, то стало зрозуміло, що деякі речі краще робити разом. Цього року ми закуповували підручники уже спільно, усіма школами громади разом і так було значно краще, – пояснив директор школи.

Також Дмитро Русняк зізнався, що у 4 класі справді не вистачає підручників. Все тому, що 2-3 роки тому четверокласників у цій школі було лише четверо, відповідно виділили стільки ж комплектів книжок. Зараз їх у класі 11, отже треба докупити ще сім.

- Якби ж то ще в одному видавництві, – скаржиться директор сільської школи.  – А так треба замовляти у шести різних… Та я все-одно звертатимусь до видавництв. Можливо школи, де є зайві підручники, нам позичать.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео