Віра Олександрович

Через «євробляхи» 5 тисяч жителів Тернопільщини можуть залишитися без роботи (відео)

Євробляхи

Через заблокований «євробляхарями» західний кордон України може зупинитися одне із найвідоміших підприємств Тернопільщини. Йдеться про Товариство із обмеженою відповідальністю «СЕ Борднетце-Україна».

Про це сьогодні, 27 листопада, заявив голова Тернопільської обласної держадміністрації Степан Барна (читайте також ТУТ і ТУТ).

Фото2
Фото2

Нагадаємо, страйк власників так званих «євроблях», які вимагають внести зміни до уже підписаних Президентом законів і зробити доступним розмитнення автівок на іноземних номерах, триває уже кілька днів. На всіх пунктах пропуску зібралися багатокілометрові черги подорожуючих, а також тих, хто їхав у Західну Європу у справах. Стоять там і численні фури із товаром.

Євробляхи2
Євробляхи2

Сьогодні, 27 листопада, в обід протестувальники нарешті розблокували рух на пунктах пропуску через кордон із Польщею. Як повідомили у Державній прикордонній службі, досить ускладненим залишається рух через пункти пропуску «Малий Березний» та «Ужгород» – на кордоні зі Словаччиною, і «Тиса», що на кордоні з Угорщиною.

– Через те, що певна категорія водіїв, так званих «євробляхарів» заблокувала західний кордон, підприємство «СЕ-Борднетце» опинилося на межі зупинки, – каже Степан Барна. – Це підприємство має забезпечувати комплектуючі для автомобілів Volkswagen, Audi і Porsche протягом доби. А стоять фури на кордоні уже кілька діб.

Він пояснив: якщо фури зупиняються, то зривається контракт, а відтак – фірма понесе багато зайвих витрат. Через це 5 тисяч людей, які працюють на заводі у Байківцях, що під Тернополем, а також у Чорткові, можуть просто залишитися без роботи.

Окрім того, очільника турбує інша серйозна проблема – нестача вагонів для вивезення зерна, зібраного аграріями на Тернопільщині.

Вказані негаразди, на думку Степана Барни, можуть серйозно підірвати економічну стабільність у нашому краї. Але наразі виправити ситуацію не вдається.

Фото і відео автора, а також із відкритих джерел

Довідка. Товариство із обмеженою відповідальністю «СЕ Борднетце-Україна» спеціалізується на виробництві електричного та електронного устаткування для автотранспортних засобів іноземного виробництва. Закони №8487 і №8488 про розмитнення автомобілів набрали чинність 26 листопада.

Вибір читачів за тиждень

Відео