Анастасія Кисіль

Через загрозу ракетних обстрілів заборонили прощу у Зарваниці на Тернопільщині

Тернополян просять під час повітряної тривоги йти в укриття і триматися подалі від об’єктів критичної інфраструктури - будівель міськради, облдержадміністрації, поліції

Через обстріли цивільних об’єктів, жителів області просять не перебувати у великих скупченнях людей, а під час повітряних тривог завжди спускатися в укриття. Також через небезпеку подальших бомбардувань з боку росії заборонили проводити прощу у Зарваниці. Про це повідомили під час брифінгу Ради оборони Тернопільщини 14 липня.

Сьогодні, на жаль, коли у Вінниці сталася трагедія, ми спостерігали у Тернополі, що люди знаходилися на вулиці, зокрема, біля будівель адміністрації, міської ради, обласної поліції. Це все об’єкти критичної інфраструктури. Ми бачили удари по адміністрації в Миколаєві і в Житомирі. Тому прошу під час тривоги перебувати або в бомбосховищах, або подалі від названих об’єктів. Наприклад, можна йти у паркові зони, якщо немає можливості зупинитися у бомбосховищах, - наголошує начальник Головного управління Нацполіції області Олександр Богомол. 

Нагадаємо, після бомбардування Вінниці сьогодні, 14 липня, правоохоронці і рятувальники повідомили, що російське видання випадково оприлюднило новину про ракетний удар по Тернополю.

В пресі виявлено публікацію, де російська федерація написала, що сьогодні розбомбили Вінниччину і Тернопільщину. Ви пам’ятаєте, як колись був сюжет, коли за дві години до бомбардування Тернопільщини, вони вже виставили цю інформацію, і дійсно були прильоти у нашу область, - каже голова Тернопільської військової адміністрації Володимир Труш. 

У зв’язку з небезпекою подальших ракетних ударів зі сторони росії, на Тернопільщині заборонили проводити прощу у Зарваниці.

Напередодні ми провели зустріч з релігійними організаціями, у тому числі з представниками греко-католицької церкви. Щороку у нас відбувалася проща у Марійському духовному центрі, де збиралася велика кількість людей. Цього року ми спонукаємо, щоб таких прощ не було. Лише відбувалися молебні у храмах з малою кількістю людей. Поліція просить людей користуватися онлайн-можливостями, щоб брати участь у таких молебнях. Ми прийняли рішення на штабі, щоб не було молебня на площі перед Марійським центром, - розповідає Олександр Богомол.

Також поліція посилить контроль та поставить окремі заборони в’їзду на території Марійського духовного центру усього транспорту крім місцевих та священників. 

Очільник області Володимир Труш ще раз наголошує, щоб жителі не ігнорували сигнали повітряної тривоги. 

Сьогодні окупанти бомбили Вінницьку область, а саме прильоти були у центр міста. Загинули діти. Вони ні в чому не винні. Тому при звуках повітряної тривоги, ви повинні бути у сховищах. І не важливо, де ви знаходитесь: на окраїні міста чи у центрі, - каже він. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео