Тамара Коблик

Четверо синів залишилися без батька: на Кременеччині на колінах зустріли Героя Володимира Сирова (фото)

Він сіяв, орав, садив, будував, оздоблював, виховував, кохав, захищав, вірив у світле, бо й сам був світлим

Кременеччина в скорботі: тут прощаються із Героєм російсько-української війни, який віддав своє життя за свободу та незалежність країни, 46-річним старшиною Володимиром Сировим, жителем села Старий Почаїв Почаївської міської територіальної громади. Командир міномета розрахунку мінометного взводу мінометної батареї ВЧ А1275 загинув 28 жовтня 2022 року поблизу с.Водяне Покровського (Ясинуватського) району Донецької області. Про це повідомили у пресслужбі Кременецької райдержадміністрації.

Володимиру Сирову було 46 років. Він захищав рідну землю у складі Збройних сил України із 5 березня 2022 року.

У Героя залишились дружина Людмила та четверо синів: Макар — першокласник, а Олександр навчається в 11 класі. Андрій вже закінчив профтехучилище, а Микола був в теробороні, зараз на фронті боронить Україну. Втратили рідну людину брат Микола та сестра Жанна.

Золоті руки Володі, змалечку привчені до роботи, уміли все, — згадує Наталія Саган, заступник директора з виховної роботи Старопочаївської школи. — Люди поважали його, а якщо потрібна була підтримка чи порада, звертались до нього і були впевнені, що поможе. Бо не знав слів ,,не вмію”, ,,не зроблю”, ,,не допоможу”.

 

Він сіяв, орав, садив, будував, оздоблював, виховував, кохав, захищав, вірив у світле, бо й сам був світлим, — згадує Оксана Галушка. — Був постійно зайнятим і нікому ні в чому не відмовляв. Біля церкви, яка є пам’яткою архітектури, бо збудована без жодного цвяха, працював з радістю, натхненням. Допоміг відремонтувати дзвіницю, виконував фасадні роботи біля церковної хати, на цвинтарі оздоблював хрест-фігуру, капличку в центрі села безоплатно теж робив безоплатно.

Мешканці району, представники органів місцевої виконавчої влади та місцевого самоврядування, військовослужбовці та бойові побратими прийшли вшанувати пам’ять воїна.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам Володимира Сирова з приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять Герою.

Читайте також: Горів у бліндажі, сильно обпік ноги, але повернувся на фронт: поховали Героя Сергія Гайдуцького (фото).

Фото зі сторінки Кременецької РДА у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео