Чоловіків з Тернопільщини знову кличуть у військкомати

b5002

Військовозобов’язаних-резервістів з Тернопільщини запрошують на зборові заходи. Через військкомати їх викликають до військових частин, де вони служили. На таких заходах резервісти відновлюють професійні навики та проходять бойове злагодження.

– Військовослужбовців, які відслужили встановлений термін під час мобілізації або контракту і є резервом військової частини, викликають на зборові заходи для відновлення навченості і проведення бойового злагодження. Термін проведення – 30 діб, упродовж року вони будуть проходити у п’яти військових частинах ЗСУ. Військовозобов’язаний викликається на збори командиром військової частини через військовий комісаріат. Ми оголошуємо про такі набори резервістів, викликаємо їх до військових комісаріатів, проводимо психологічне тестування, коротку військово-лікарську комісію і направляємо у військову частину, – розповів тимчасово виконуючий обов’язки військового комісара Тернопільського обласного військового комісаріату Олександр Скумбрій, пише gazeta1.

П’ятнадцять резервістів з Тернопільщини вже відправили в середині січня на перші в цьому році збори у Харківську область. Там військовослужбовці мають можливість не тільки зустрітися з бойовими побратимами і підвищити свій фаховий рівень, а й отримати фінансову винагороду.

– Військовослужбовець зустрічається з бойовими побратимами, отримує певні позитивні моменти: добові, безкоштовно, за рахунок Міноборони, направляється до місця провeдення зборів, йому відшкодовують середню місячну зарплату або, якщо він не працює, мінімальну. У кінці зборів виплачується винагорода залежно від військового звання: від 5000 до 5400 гривень. Для тих, хто успішно пройшов навчальні збори в кінці року, за рішенням командира військової частини також виплачується винагорода від 2000 до 2500 гривень,- каже Скумбрій.

Через це всіх військовозобов’язаних, які вже відслужили в АТО, коли їх будуть запрошувати на збори, закликають долучитися до проведення заходу. Наступні збори військовослужбовців-резервістів проведуть у квітні в одній із військових частин на території Західної України.

Вибір читачів за тиждень

Відео