Дмитро Юрас

Скільки коштують горіхи на ринку у Тернополі (фото, відео)

У продажу переважно є цілі та очищені волоські горіхи, також можна знайти ліщину, яка значно дорожча

Горіхи містять багато білків, вітамінів та мінералів, які добре впливають на роботу серця та судин. Також це чудовий перекус та важливий інгредієнт для приготування страв і випічки. А зі шкаралупи, яка залишиться, діти можуть зробити цікавий витвір на заняттях у школі чи дитсадку. На тернопільському ринку саме стартував горіховий сезон. Які ціни, дізнавався журналіст Терену

Так, найпопулярніші — волоські горіхи. Кілограм цілих обійдеться у 30-40 гривень за кілограм, очищені дорожчі — 80-90 гривень за літр.

Тернополянка Марія продає горіхи з власного саду

Тернополянка пані Марія торгує очищеними волоськими горіхами, зібраними у власному саду.

У моєму садку росте 5 горіхових дерев. Збираю, чищу від шкаралупи й продаю. Родять горіхи як на якому дереві. Старіше може більше вродити від молодшого, — каже жінка. 

Разом із консервацією, яблуками та вирощеними на городі овочами торгує горіхами на ринку пані Олена з Тернопільщини. 

Продаю горіхи вже другий рік поспіль. Родять вони в мене добре, адже маю декілька дерев на подвір'ї біля хати. От я й збираю плоди і привожу на ринок, — каже вона. 

Ліщина та волоський горіх на прилавку продавчині Олени

Також пані Олена пропонує покупцям й ліщину, яка теж росте на її господарстві. Ці горіхи можна зустріти на ринку значно рідше, відтак й ціна їх вища. Пів літки нелущених обійдуться у 30 гривень.

Ще один продавець — пан Василь лущить волоські горіхи прямо на ринку. Може начитистити на замовлення, кому скільки потрібно. Літр — 90 грн. 

Продаю переважно волоський горіх, добре беруть чищений, він просто зручніший. І лісову ліщину маю, — це той самий фундук, тільки дикий, — каже продавець.

 

“Робоче місце” продавця Василя

Покупці, з якими спілкувався журналіст Терену, люблять горіхи і дуже часто їх споживають.

Горіхи в нас дома завжди є, я їх дуже люблю, бо вони не тільки смачні, але й корисні. Купуємо їх на ринку незалежно від сезону. Також вирощуємо вдома, однак в нас лише одне дерево, тож плодів небагато, — каже тернополянка Тетяна.

Запаси горіхів постійно має вдома й тернополянка Ірина. Використовує їх у випічці, а також як перекус. 

Горіхи любить вся моя сім’я. Додаю у випічку, особливо люблю мати в запасі на різдвяні свята, бо яка кутя без горішків? — зазначає жінка.

 

Читайте також: Як заробляють на каштанах та куди їх можна здати у Тернополі (відео).

Ціла та шинкована: скільки коштує капуста для квашення на ринку у Тернополі 

Автор Дмитро Юрас

Фото Терену

 

Вибір читачів за тиждень

Відео