Олена Чепіль

«Чому другий рік воюють одні й ті ж?»: у Тернополі відбулася акція на підтримку демобілізації військових (фото)

Рідні воїнів закликають владу визначити конкретні терміни служби та дати захисникам бодай трохи відпочити

Мирну акцію за право на демобілізацію військових після 18 місяців служби провели у Тернополі 2 грудня. На Театральному майдані зібралися кілька десятків людей. Це – рідні бійців, які захищають Україну з початку повномасштабного вторгнення. 

В руках жінок і дітей військовослужбовців плакати з написами: «Хочу засинати в обіймах тата», «Терміни служби підіймають моральний дух», «Військові теж втомлюються», «Чому другий рік воюють одні й ті ж». 

Тернополянка Анастасія Шумило прийшла на акцію з чотирирічним сином. Жінка каже, за  2 роки служби бачила чоловіка тричі.

Мій чоловік пішов воювати з перших днів повномасштабного вторгнення, тоді синові було лише два роки. Синочок дуже часто питає коли тато повернеться. Ми дуже за ним сумуємо. Військові - це теж люди, які втомлюються, - каже зі сльозами на очах жінка.

Рідні воїнів закликають владу визначити конкретні терміни служби та дати захисникам бодай трохи відпочити.

Чоловік у відпустці був один раз за цілий рік. У нього після контузії проблеми, а він не може навіть просто приїхати й полікуватися. У нас теж є діти, які хочуть бачити тата. Ми не просимо, щоб їх повністю забрали з фронту, але хочемо, щоб хоч дали кілька місяців відпочинку, - розповідає дружина військовослужбовця Світлана Глюс. 

Всеукраїнські мирні пікети в підтримку військових відбуваються по всій Україні: у Києві, Львові, Чернівцях, Житомирі, Одесі тощо. 

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео