Юлія Пацкаль

Чотирирічні двійнята з Тернополя потребують допомоги на лікування

Діти страждають на невиліковну хворобу. На курс реабілітації їм потрібно 172 тис. грн

Чотирирічні двійнята Павло та Петро Костики з Тернополя страждають на вроджену недугу - мерозин-дефіцитну м’язову дистрофію. Ліків від цієї хвороби не існує. Проте постійна реабілітація може полегшити життя хлопчиків. Один курс для обох дітей коштує 172 тисячі гривень. Але сім’я не в змозі зібрати таку суму самостійно, тому просять допомоги у всіх небайдужих. 

Як розповіла Терену мама хлопчиків Анастасія Костик, важкий діагноз медики встановили у перший рік життя дітей. М’язи в організмі хлопчиків не розвиваються самостійно. Ліків від цієї хвороби немає, лише підтримуюча реабілітація, яка допомагає зміцнити м'язи і запобігти прогресуванню захворювання. 

Здається, немає нічого страшнішого, аніж почути слова: ліків від захворювання немає. Але це не кінець, ми у пошуках того, що допоможе. Реабілітації, басейн, домашні заняття дають чудовий результат. Двоє діток спіткає важка щоденна рутина, але їх щирістю, світлістю, милістю і добротою можна «оживити людину», а саме нас, батьків. Вони дають сил боротися. А ми в свою чергу робимо все для них, - написала на своїй сторінці у фейсбуці Анастасія Костик.

Лікарі радять проводити таке лікування 2-3 рази на рік. Але воно дуже дороговартісне. Зараз хлопчики разом із мамою перебувають у Польщі.

Дуже важко знайти справжнього спеціаліста, який знає, як працювати із такими м’язами. Перевантажувати дітей не можна як під час реабілітації, так і протягом дня. Ми стараємось дотримуватися режиму: їсти, пити, спати та гуляти вчасно. Зараз діти на реабілітації в одного з найвідоміших фахівців. Він знає, як дітям правильно допомогти, щоб їхні м’язи справді почали розвиватися, а не просто робити вправи. Це - як в спортзалі. Потрібно постійно займатися, щоб був результат. Хлопці вже можуть самостійно сидіти, контроль голови покращився. Під час останньої реабілітації діти почали самостійно утримувати голову у горизонтальному положенні. Для нас це дуже великий результат, - розповідає мама двійнят.

Наступний курс реабілітації для Павла та Петра Костиків має розпочатися вже в лютому: заняття з реабілітологом, гідромасажі, терапія рук та електростимуляція м’язів. Такі терапії триватимуть три тижні. На курс потрібно 20 700 злотих (172 000 в грн).

Реквізити:

4149439011725391 Костик Анастасія ( Україна) 

26160014621744718200000001 Kostyk Anastasiia ( Польща)

Фото Анастасії Костик

Вибір читачів за тиждень

Відео