Чи запрацює у 2017 критий плавальний басейн у Теребовлі?

DSC06156

Одним із пріоритетних напрямків діяльності районної державної адміністрації у 2017 році є відновлення роботи критого плавального басейну у Теребовлі. Днями об’єкт відвідали голова райдержадміністрації Юрій Ништа та куратор району - начальник управління з питань внутрішньої політики, релігій та національностей ОДА Ігор Кульчицький, який перебував з робочою поїздкою на Теребовлянщині.

Нагадаємо, що критий плавальний басейн для дітей у Теребовлі востаннє приймав школярів майже двадцять років тому. Нині він має шанс на абсолютне відновлення та перевтілення, зокрема у спортивний комплекс.

Яким він найближчим часом може постати куратору району розповів очільник РДА Юрій Ништа. За його словами, тут планується реалізація проекту спортивного комплексу, який включатиме сам 25-метровий басейн із трьома плавальними доріжками та допоміжною інфраструктурою (паливна, вентиляційна, роздягальні, санвузли), а також сучасний тренажерний зал.

«Громадськість району озвучила потребу у реанімації басейну і ми спільно з відділом освіти РДА, на балансі якого знаходиться об’єкт, взялися за підготовку проектно-кошторисної документації з реконструкції популярного колись дитячого об’єкту», - сказав Юрій Михайлович та повідомив, що на даний час документація уже повністю виготовлена.

Звісно, що власними силами райдержадміністрації такий масштабний проект реалізувати непросто, тому його подано на розгляд у Державний фонд регіонального розвитку для фінансування. Наступним кроком стане пошук ще інших джерел фінансування, зокрема співфінансування із районного бюджету та ін.

«Наші діти у спортивному комплексі матимуть багато можливостей. Перш за все, вони отримають можливість серйозно зайнятися спортом, а ще зможуть оздоровитися та відпочити», - наголосив Юрій Ништа.

Вибір читачів за тиждень

Відео