Чи зустрівся Привид замку чортківським фотографам? (багато фото)

19416093_1368335849870760_445761740_n

Надвечір цієї неділі примхливе небо потішило Чортків теплим, сповненим барв, заходом. Світло розповзлося по закутках вуличок, заблищало павутинням дротів, золотаво розсіялося на вікових кам’яних стінах міських пам’яток.

Така краса не дає спокою, особливо якщо одне з твоїх захоплень – фіксувати такі неповторні миті. Маю сказати, що для фотопленера у Чортківському замку Гольських ця неділя пасувала якнайкраще. У призахідних променях замок постав не кам’яною руїною, а багатогранною загадкою, що готова от-от відкритися уважному оку, пише chortkiv.online.

 

На пленер 18 червня активна фейсбук-спільнота Чортків туристичний та її «мотор» – Оксана Свистун – кликали усіх охочих любителів старовини і фотографування. А найактивнішими, вже традиційно, виявилися чортківські фотохудожники.

Мені було дійсно приємно вкотре попрацювати у фаховій і творчій атмосфері.

Компанію склали зокрема: знаний майстер і фото-біограф нашого Чорткова – Орест Лижечка, заслужений член Міжнародної асоціації фотомистецтва, Микола Лановега, фотохудожник, член Національної спілки фотохудожників (НСФХУ), кандидат НСФХУ Володимир Тихович, чиї аеро-фото заново зробили Чортків популярним у соцмережах, фотохудожник Валерій Гонтар та любителі фотографії.

Хоч замок Гольських для багатьох є доволі складним об’єктом зйомки, «вередливою моделлю» – кожному кортіло знайти, розкрити його нову сутність, таємницю, і показати це всім.

Тіні й сонячні промені поміж зруйнованих часом мурів, тендітні стеблини на кам’яних контурах, обриси міста вдалині змалювали романтичне тло, на якому так і хотілося оживити ті давні події, чи може створити нову легенду.

У цьому допомогла юна чортківчанка Софія Суха, яка позувала фотографам у автентичному українському вбранні.

Але що за замок без підземель? Спускаючись у підвали замку Гольських, завжди відкриваєш нові місцини, особливості інтер’єру.

А в недільному сутінку на стіні підземелля фотографам явилася… людська постать!

Звісно, кожний сприйняв її по-своєму – як охоронника замку, чи покровителя закоханих, чи сховок легендарного привида… Але все – потрапив в об’єктив, отже - знайдений.

Отож. Фотополювання не минуло марно!

Готуючись до ночі у замку Гольських, на яку запрошують 7 липня, ви маєте всі шанси зустріти привітного духа замку. Не вірите?

Дивіться фото (у мережі Фейсбук за хештегом #chortkiv_castle_secret), приходьте на Ніч у замку – пошукаємо разом!

Ірина Брунда для Чортків.онлайн

Фото: Орест Лижечка, Микола Лановега, Володимир Тихович, Валерій Гонтар, Оксана Свистун та Ірина Брунда

Вибір читачів за тиждень

Відео