Що їдять на Різдво тернополяни?
Салат з картоплі та крабів, солодкий хлібець з мигдалевою пастою, печена індичка – такі страви їдять на Різдво тернополяни за кордоном. Усе залежить від країни святкування.
- У Польщі на святвечір їдять пироги з грибами і капустою. А на Різдво традиційно подають м’ясні страви, - розповідає Антоніна Татарин. - Конкретної кількості їх немає.
У США традиційною стравою є печена індичка. А у Німеччині багато господинь готують салат з картоплі та крабів, печеного зайця, рибу.
У деяких країнах традиції щодо меню не є популярні.
- У Голандії немає ніяких традицій особливих щодо страв на Різдво. Основне - це збір родини, - розповідає тернополянка Катерина Поліщук. – Я їла на Різдво у голандській родині варену солодку картоплю в мундирах, запеченого лосося та снеки з авокадо і рибою. Щоправда, є голландський різдвяний десерт до кави - kerststol in Dutch. Це такий хліб з мигдалевою пастою, родзинками, горіхами та сухими фруктами. У супермаркетах його продають тільки в районі грудня.
Більшу увагу загалом приділяють декораціям та подарункам. До прикладу, деякі європейські сім’ї місяць перед Різдвом наповнюють шкарпетки подарунками для дітей.
Фото з відкритих джерел