Дарія Шевченко

Ціни на «другий хліб» в Україні знижуються

В середньому вартість картоплі на тернопільських ринках становить 8-10 гривень за кг

Експерти кажуть, що цього року збирання врожаю картоплі припало на дощі, через що на ринку з'явилися великі обсяги продукції, які не можуть довго зберігатися, пише джерело.

Щодо загальних запасів картоплі цього сезону, то врожайність була відзначена на високому рівні як у комерційних виробників, так і в господарствах населення.

Ще один вагомий фактор, що спричинив подальше зниження цін на картоплю - це бажання фермерів якнайшвидше продати можливі обсяги картоплі.

Останній факт відноситься до виробників північних і західних областей, що особливо знаходяться в безпосередній близькості до державних кордонів росії та Білорусі.

На думку аналітиків, нинішні ціни на картоплю в Україні, які вже опустилися нижче за торішній рівень, змушують задуматися над тим питанням, чи вистачить зібраного врожаю в 2022 році до кінця сезону.

Якщо місцеві фермери й надалі намагатимуться в максимально стислі терміни позбутися всіх наявних обсягів картоплі, у другій половині сезону зможе стати актуальним питання про імпорт відсутніх обсягів даної продукції в Україну.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео