Тамара Коблик

Ціни на яблука різко зросли

На сьогодні відпускні ціни на яблука в Україні вже в середньому у 2,6 раза вищі, ніж в аналогічний період минулого року

Ринок яблук в Україні протягом тривалого часу залишався стабільним, повідомляють аналітики проєкту EastFruit. І ось вже під кінець сезону, українські садівники отримали можливість підвищити відпускні ціни на яблука, пише agronews.ua.

На сьогодні більшість українських виробників заявили про фактичне завершення сезону реалізації яблук з місцевих господарств. Ті садівники, які ще мають у своєму розпорядженні достатні обсяги яблук для реалізації, негайно підняли відпускні ціни на ці фрукти.

Так, тільки з початку тижня відпускні ціни на яблука на українському ринку зросли в середньому на 23%, і сьогодні ці фрукти надходять у продаж по 15-22 грн/кг ($0,41-0,60/кг).

За словами ключових гравців ринку, подорожчання в цьому сегменті насамперед пов’язане із сезонним фактором. Так, запаси торішнього яблука стрімко скорочуються, а фрукти нового врожаю в продаж ще не надійшли. У зв’язку з холодною і затяжною весною сезон раннього яблука в Україні істотно затримується.

Варто зазначити, що на сьогодні відпускні ціни на яблука в Україні вже в середньому у 2,6 раза вищі, ніж в аналогічний період минулого року. Експерти ринку сходяться на думці, що відпускні ціни в цьому сегменті продовжать зростати й надалі, аж до надходження на ринок фруктів нового врожаю.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео