Відтепер тернополянам видаватимуть водійські посвідчення за новими правилами

35_main (Copy)

29 грудня в Україні почали діяти нові правила видачі водійських посвідчень. Відтепер тернополяни, які навчалися керувати автомобілем з автоматичною коробкою передач, не матимуть права сідати за кермо машин з «механікою».

Про це повідомили у Головному сервісному центрі МВС.

З 28-го грудня у водійських посвідченнях з’явилася відмітка про складання практичного іспиту на авто з автоматичною коробкою передач у вигляді коду «78». Ця позначка дозволяє водієві сідати за кермо автомобіля виключно з автоматичною коробкою передач. Якщо ж такої позначки немає, то водій може керувати і автомобілем з механічною коробкою передач, і з автоматичною.

Окрім цього, нововведення торкнулися і складання іспитів. Успішно складений теоретичний іспит у сервісному центрі МВС тепер чинний 2 роки, а не 3 місяці, як це було раніше.

Також оновлене водійське посвідчення міститиме інформацію про обмеження щодо керування транспортним засобом. До них відносять медичні: носіння окулярів, контактних лінз, слухових апаратів, засобів спілкування, протезів кінцівок. Тепер замість піктограм окулярів у посвідченнях вказуватиметься відповідний код.

У Головному сервісному центрі МВС повідомляють, такі зміни націлені на адаптацію українських водійських посвідчень до документів європейського зразка.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео