Орест Сарматський

Делегати Марійських духовних центрів Європи зустрічаються на Тернопільщині

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Представники 20-ти найбільших Марійських центрів прибули на зустріч у Зарваницю, село на Тернопільщині, де століттями зберігається чудотворний образ Божої Матері.   

Зарваниця, яка входить до 20 найбільших Марійських відпустових місць Європи та є постійним членом Марійського європейського зв'язку, цього року приймає високодостойних гостей та запросила  усіх вірних прибути на спільну молитву, яка запланована з цієї нагоди, повідомляє прес-служба архиєпархії.

Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) запросив вірних долучитися до молитовних заходів та через посередництво Зарваницької Матері Божої отримати благословення.

- Кожного року ректори європейських Марійських центрів збираються в одній із країн, щоб пізнати її релігійні традиції, культуру, церковне мистецтво, щоб потім у своїх країнах розповідати про побачене і пережите. Цього року Зарваниця має честь приймати представників з таких країн Європи: Франція, Польща, Ірландія, Словаччина, Угорщина, Англія, Румунія, Швейцарія, Латвія. Така подія відбувається в Україні вперше і має важливе значення для нашої Церкви і народу, адже у спільній молитві за Україну поєднаються представники цілої Європи і, повернувшись додому, вони будуть не тільки розповідати про Україну, але й в кожному Марійському центрі буде лунати молитва до Пресвятої Богородиці за Україну. То ж звертаюся до вас, дорогі брати і сестри, із запрошенням на спільну молитву до Зарваниці ввечері, 20 вересня, в Навечір’я Різдва Пресвятої Богородиці на Архиєрейську Божественну Літургію (початок о 19.30) та в сам празник Різдва, 21 вересня (9.00) на Архиєрейську Божественну Літургію. Ми, з Божої ласки, отримаємо нагоду, коли Європа об'єднається із нами у молитві за Україну, - сказав владика Василій.

z02
z02

Aсоціація «Європейський Марійський Зв’язок» була утворена в 2003 році з ініціативи та благословення святого Івана Павла II папи Римського та має апробацію і підтримку Апостольської Столиці (Ватикану). До цієї асоціації входять 20 Марійських католицьких сантуаріїв з Європи згідно загального принципу один сантуарій від однієї держави.

Настоятелі святих місць, які належать до Aсоціації, зустрічаються кожного року в одному із вищезгаданих центрів для того, щоб ділитися досвідом, і насамперед, щоб мати можливість в кращий спосіб розуміти потреби мільйонів паломників і відвідувачів, які часто приходять в ці святі місця.

- Хоча Україна поки-що знаходиться на шляху своєї європейської інтеграції і не є в складі держав Європейського Союзу, проте Зарваниця вже входить в асоціацію 20 Марійських Духовних Центрів Європи. Для Тернопільщини це дуже добра нагода презентувати Україну, нашу духовність в Європі, - сказав владика.  

Завжди ректори сантуаріїв мають зустрічі як з місцевим духовенством так і з представниками влади.

Цього року з 19 по 22 вересня Зарваниця має честь приймати представників марійських центрів з таких країн Європи: Франція, Англія, Польща, Ірландія, Словаччина, Угорщина, Румунія, Швейцарія, Латвія.

z01
z01

Велика кількість українців виїхала за кордон у пошуках праці, тому вони досить часто звертаються до різних церковних інституцій з проханням про допомогу та підтримку. Ректори цих святих місць у своїх державах можуть багато зробити як на рівні духовному так і культурному, і соціальному, щоб підтримувати українські громади.

Проведення XIV Конгресу «European Marian Network» у Зарваниці допоможе підняти на ще більший рівень імідж України як миролюбної держави, де проживає працьовитий народ, який прагне реалізувати у своєму житті правдиві духовно-моральні цінності і, власне, в такий спосіб ця зустріч зможе виконати ще й свою міжнародно-дипломатичну місію.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео