Тамара Коблик

День пам'яті і примирення: на Тернопільщині вшанували жертв нацизму (фото, відео)

Сьогодні, 8 травня, вшановують кожного, хто боровся з нацизмом, а також усіх жертв війни. Незмінним символом пам'яті залишається червоний мак

Цьогорічну пам’ятну дату Україна вшановує в умовах повномасштабної військової агресії, яка посягає на нашу незалежність і територіальну цілісність, на саме існування українців.

Мешканці Тернопільщини продовжують пам'ятати своїх Героїв. Так, небайдужі тернополяни, військові, представники влади, прийшли покласти квіти до пам'ятного знаку. Про це повідомили на сторінці Тернопільської облдержадміністрації у фейсбуці.

Ми пам'ятаємо Героїв, які пережили ті жахливі сторінки історії. Саме вони навчили нас любити Україну та нашу свободу. Своєю незламністю, міццю та внутрішньою сталлю, вони надихають нас до продовження боротьби. Зі зброєю в руках чи у гуманітарному штабі. Впевнений, що скоро Україна відзначатиме ще одну перемогу, - зазначив заступник начальника обласної військової адміністрації Віктор Устенко.

Цьогоріч ми кажемо «Ніколи знову» інакше. Ми чуємо «Ніколи знову» інакше. Це звучить болісно, жорстоко. Без оклику, а зі знаком питання. Ви кажете: ніколи знову? Розкажіть про це Україні. 24 лютого слово «ніколи» стерли. Розстріляли й розбомбили. Сотнями ракет о 4-й ранку, якими розбудили всю Україну. Ми почули моторошні вибухи. Ми почули: знову! - сказав у своїй промові президент України Володимир Зеленський.
 
Вічна шана усім, хто протистояв нацизму. Вічна пам'ять усім, хто загинув у роки другої світової війни.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео