Орест Сарматський

Депутати починають підготовку до земельного референдуму за законом 1991 року (Агроновини)

2001 (Copy)

Лідер партії політичної сили «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила, що її партія починає підготовку до всеукраїнського референдуму щодо продажу сільськогосподарської землі за законом 1991 року. Про це вона заявила у кулуарах Верховної Ради.

Про це повідомляє Укрінформ. 

– Зараз я хочу зробити заяву про те, що ми, як наша команда, партія «Батьківщина» починаємо діяти по закону про референдум 1991 року і готуватися до проведення референдуму щодо висловлення українцями свого бачення – продавати сільськогосподарську землю чи не продавати її взагалі, а залишитися на відносинах оренди, – сказала Тимошенко.

Вона також запросила опозиційні партії, аграрні асоціації, рухи, профспілки і фермерів, щоб об'єднати зусилля і розпочати процес всеукраїнського референдуму.

Тимошенко зазначила, що згідно з рішенням судів трьох інстанцій, в Україні діє закон «Про всеукраїнський та місцеві референдуми» 1991 року.

– У країні є рішення трьох рівнів судів – місцевого суду, апеляційного суду і Верховного Суду, які постановили, що після скасування закону про референдум в Україні залишився закон про референдум 1991 року. Три інстанції суду сказали, що на сьогодні діє закон про референдум 1991 року, – зазначила Тимошенко.

2002 (Copy)
2002 (Copy)

В Україні фальсифікують 25% меду

Близько 20-25% меду, який перевіряють експерти в Україні, є фальсифікатом, непридатним для експорту. Цей продукт повертається на внутрішній ринок і продається українцям. Про це розповів Едуард Кричфалушій, член правління Асоціації переробників та експортерів меду, передає ТСН. 

— На сьогодні українські пасічники щорічно виробляють 85 тис. т меду. Із них 65 тис. т надходить до Європи, США, в Японію і країни Близького Сходу. Все інше продажу не підлягає, оскільки товар не відповідає стандартам якості, — пояснює експерт.

За словами Едуарда Кричфалушія, деякі українські пасічники не реєструють господарства, щоб уникнути оподаткування, а відповідно і не отримують ветеринарних паспортів.

— Все, що їсть бджола, потім знаходять в меді, а разом з корисними ферментами там можна зустріти пестициди і антибіотики, оскільки підприємці допускають ряд порушень, — додає фахівець.

Проте, натуральний мед повинен складатися з: 80% — фруктоза і глюкоза, 19% — вода, 1% — ферменти бджоли, пилок, прополіс і віск.

— Найпопулярніший метод підробки — це викачування незрілого меду. Ви заплатите за нього, як за справжній, але користі в ньому нуль. Є й інша схема, до меду додають дешеві китайські сиропи, — пояснює експерт.

Варто зазначити, що найчастіше підробляють дорого вартісний та дефіцитний мед, зокрема липовий та акацієвий.

Фото з дописів

Вибір читачів за тиждень

Відео