Орест Сарматський

Українське м’ясо птиці експортуватимуть до Грузії (Агроновини)

1901 (Copy)

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів оприлюднила вимоги для ввезення м'яса птиці до Грузії. 

Про це повідомляє прес-служба відомства.

«До уваги українських виробників-експортерів продукції! Компетентні органи Грузії оприлюднили вимоги до експорту м'яса птиці у свою країну. Ознайомитися з вимогами щодо ввезення продукції до Грузії можна на офіційному сайті Держпродспоживслужби у рубриці «Міжнародне співробітництво» — «Вимоги країн світу»», — йдеться у повідомленні.

У парламенті зареєстрували законопроект про земельний референдум за народної ініціативи

1902 (Copy)
1902 (Copy)

Депутати Верховної Ради України зареєстрували законопроект №3177, який передбачає проведення референдуму за народної ініціативи. Законопроект «Про всеукраїнський та місцеві референдуми за народною ініціативою» запропонували депутати Нестор Шуфрич, Наталія Королевська, Олександр Колтунович та 17 інших народних обранців. Тексту законопроекту на сайті Верховної Ради поки що не опубліковано, повідомляє Агрополіт.

Законопроект подано в контексті процесу розгляду у парламенті законопроекту №2178-10, який має відкрити ринок землі в Україні. Зараз депутати розглянули 3300 поправок до законопроекту з 4500, тому можна очікувати, що до кінця березня може відбутися голосування за документ у другому читанні.

Нагадаємо,  лідер партії політичної сили «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила, що її партія починає підготовку до всеукраїнського референдуму щодо продажу сільськогосподарської землі за законом 1991 року. Також у сесійній залі перший заступник голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук заявив, що зараз парламентською більшістю планується підготовка нового законопроекту про референдум та закликав долучатись до його розробки депутатів опозиційних фракцій та громадськість.

Фото з дописів

Вибір читачів за тиждень

Відео