Віра Олександрович

Депутати проголосували за зміни до бюджету Тернопілля (відео)

unnamed-27

Зміни до бюджету Тернопілля погодилися внести обласні депутати 30 листопада. Доповідав із цього питання директор департаменту фінансів обласної держадміністрації Степан Скибиляк.

Із державного бюджету, за словами чиновника, наш край загалом отримав близько 145 мільйонів гривень. Цю субвенцію і треба було розподілити на різні потреби. Зокрема, понад 4 млн передбачили на придбання житла для родин вояків, загиблих у зоні АТО, а також – для інвалідів І-ї та ІІ-ї груп. Отримають краяни й іншу допомогу.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=VSJ9a1sOGD0&feature=youtu.be[/embed]

Майже півтора мільйона із цієї субвенції планують витратити на опорні школи. Хоча ці навчальні заклади уже й так цього року отримали чималу фінансову підтримку.

- Протягом року ми вже двічі уточнювали бюджет. Тож 9 опорних шкіл отримають по 1,4 мільйона гривень на розвиток, додає Степан Скибиляк. - Таким чином, загалом майже 17 мільйонів спрямували цього року на підтримку опорних шкіл. Зокрема, 9 мільйонів пішло на облаштування комп’ютерних класів, кабінетів біології, хімії, фізики, а також впровадження енергозберігаючих технологій.

Нагадаю, на надбавки за академічність для акторів місцевих театрів у бюджеті-2016 зарезервували 400 тисяч гривень. Про те, що відбувалося на сесії 30 листопада, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео