Орест Сарматський

Держпродспоживслужбою виявлено понад 117 тонн заражених вантажів (Агро-новини)

кв15

Від початку року в Україні було зафіксовано 10 випадків виявлення карантинних організмів, загальна кількість заражених ними вантажів склала – понад 117 тонн. Про це виданню AgroPolit.com повідомив директор Департаменту фітосанітарної безпеки, контролю в сфері насінництва та розсадництва Держпродспоживслужби Андрій Челомбітко.

Нагадаємо, днями у вантажі насіння з Латвії виявили карантинні бур’яни.

Експерт вважає, що вітчизняні імпортери свіжих овочів, фруктів та інших вантажів повинні відповідальніше підходити до фітосанітарної безпеки та якості товарів, які вони планують придбати та завезти в Україну. Дотримання основних вимог до об'єктів регулювання убезпечить бізнес від втрат у разі повернення товару до країн походження.

За словами Челомбітко, особливу небезпеку становлять вантажі свіжих томатів та іншої плодово-овочевої продукції, які завозять із таких країн світу, як Туреччина, Іспанія та Італія.

Так, наприклад, під час фітосанітарного контролю імпортних вантажів у першому кварталі поточного року фахівці управлінь фітосанітарної безпеки територіальних органів Держпродспоживслужби та фітосанітарних лабораторій були виявлені вантажі, заражені карантинними шкідниками, хворобами та бур’янами.

1502
1502

В Україні створять агентство для кредитування фермерів

В Україні планують створити Державне фінансове агентство для гарантування кредитів фермерам. Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства України Максим Мартинюк.

За словами чиновника, поява агентства призведе до зниження вартості кредитів, зазначають на сайті AgroPolit.com.

«Держава повинна забезпечити фермерів і фінансово, це повинні бути довгі й дешеві гроші — 3% річних та 30-річні кредити. Для цього ми плануємо створити Державне фінансове гарантійне агентство, яке виступить гарантом таких кредитів», — розповів Мартинюк.

У разі дефолту держава бере частково зобов'язання позичальника, і тоді банківський сегмент охочіше на це (кредитування фермерів) ітиме, — пояснив Мартинюк.

гроші час
гроші час

Вибір читачів за тиждень

Відео