Дільничні виборчі комісії Тернопільщини складаються із 18 тисяч осіб

1

Дільничні виборчі комісії Тернопільщини складаються із майже 18 тисяч осіб, поданих від 24 кандидатів у Президенти.

Найбільша частина серед них запропонована Петром Порошенком, найменше кандидатів від Ігоря Смешка. Свої кандидатури до складу ДВК на Тернопільщині подали 24 кандидати із 39 зареєстрованих і загальна кількість осіб склала цифру у 17 970, повідомляє ОПОРА.

До слова, у всі 5 територіально виборчі округи Тернопільської області подали кандидатури 17, із них: Роман Безсмертний, Юрій Бойко, Микола Габер, Анатолій Гриценко, Володимир Зеленський, Юрій Кармазін, Руслан Кошулинський, Олег Ляшко, Валентин Наливайченко, Андрій Новак, Сергій Носенко, Петро Порошенко, Руслан Ригованова, Олександр Соловйов, Сергій Тарута, Юлія Тимошенко й Олександр Шевченко.

Відтак, найбільшу кількість претендентів у ДВК запропонував Петро Порошенко (1181 особа), друге місце з однаковою кількістю поданих кандидатур у 1176 осіб, розділили Юлія Тимошенко та Олег Ляшко. Наступне місце за Анатолієм Гриценком (1171), далі йде Микола Габер (1152), Сергій Тарута (1155) та Сергій Носенко (1108).

Дехто із кандидатів у Президенти має представників не у всіх виборчих округах нашої області: Кривенко, Литвиненко та Дерев'янко та декілька інших.

Найменше членів у складі ДВК Тернопільщини від Смешка – 56 осіб, Дерев’янко – 214 та Данилюка – 181 особа.

Є й 15 кандидатів, що не мають жодного представника, серед них, Інна Богословська, Віктор Бондар, Олександр Ващенко, Олександр Вілкул, Василь Журавльов, Сергій Каплін, Ілля Кива, Аркадій Корнацький та інші.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«213643,213644»]

Контент виготовлено у співпраці з Тернопільським прес-клубом за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео