Анастасія Кисіль

Дистанційно чи онлайн: батьки тернопільських школярів зможуть обрати форму навчання для дітей

Примусового навчання у школах не буде. Влада обіцяє врахувати думку батьків

Навчання у школах Тернопільщини планують розпочати 1 вересня. Перед початком навчального року у всіх школи перевіряють укриття, у які спускатимуться учні та працівники під час повітряних тривог. Також планують провести навчання дітей щодо швидкої евакуації у разі небезпеки.  

Оскільки не всі готові відпустити дитину безпосередньо за шкільні парти у час війни, серед батьків проведуть опитування щодо форми навчання - офлайн чи онлайн. Про це йшлося на брифінгу обласної військової адміністрації 29 червня. 

Ми прикладаємо всіх зусиль  для того, щоб навчальний процес почався з 1 вересня у школах  в режимі  офлайн. Для цього ми спільно з Державною службою надзвичайних ситуацій перевіряємо всі заклади освіти. Вони обов’язково повинні мати укриття на випадок ракетної небезпеки, - каже голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш. 

За словами очільника області, з учнями усіх шкіл проведуть спеціальні навчання щодо швидкого відпрацювання механізмів та шляхів евакуації під час повітряних тривог. 

У області вже частина шкіл переглянула нові правила. Голови громад мають долучитися до цієї діяльності, – каже Володимир Труш.

Деякі тернопільські батьки не хочуть відпускати дітей на навчання офлайн, бо бояться за їхню безпеку, зазначає міський голова Тернополя Сергій Надал.

Дуже багато батьків переживають за дітей та не мають бажання, щоб вони вчилися офлайн. Примусового навчання не буде. Ми це питання опрацюємо безпосередньо з батьками. Буде можливість обрати спосіб навчання, – каже він. 

У понеділок, 4 липня, завершить роботу спеціальна комісія, яка обстежує школи у Тернополі щодо того, наскільки вони готові до навчального процесу та чи мають сховища.  

Після цього ми зрозуміємо, які школи зможуть розпочати навчання в класах за партами. Далі ми проведемо опитування серед батьків, щоб зрозуміти хто і як готовий навчатися. Потім запропонуємо комбінований варіант навчання, для того, щоб батьки почувалися у безпеці за своїх дітей, - пояснює Сергій Надал. 

Нагадаємо, раніше влада області обговорювала варіант, що діти можливо вийдуть на навчання з 1 серпня. Це викликало чимало обурень серед батьків. 

Фото з відкритих джерел 

Вибір читачів за тиждень

Відео