Ростислав Фук

Тернопільські школи починають підготовку до нового навчального сезону

Для переселенців, які живуть в тернопільських школах, запропонують інше житло

У Тернополі почали готувати школи до ймовірного відновлення роботи з початку нового навчального року. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив міський голова Сергій Надал.

Переселенцям, які зараз живуть у школах, запропонують проживання у тернополян, що зареєструвалися у системі «Прихисток», або вони тимчасово зможуть жити у гуртожитках училищ.

Також обласною військовою адміністрацією прийнято рішення, що тимчасово переміщені українці можуть залишитися жити у гуртожитках Тернопільського національного медичного університету, де раніше були іноземні студенти, – каже Сергій Надал.

Як повідомляють на сайті Тернопільської міської ради, станом на ранок 23 червня на території Тернопільської міської територіальної громади офіційно зареєструвалися понад 27 тисяч внутрішньо переміщених осіб, із них тимчасовий прихисток  отримали близько 12 тисяч українців.

Просимо внутрішньо переміщених осіб не зволікати з часом та зареєструватися у системі «Прихисток». Функція «Знайти житло» допоможе підшукувати оптимальний варіант. Також звертаємося до тернополян, хто готовий надати власне житло, подати дані на сайт, вказавши усі вимоги, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, норвезькі благодійники передали 500 ліжок та постільну білизну для переселенців у Тернополі. Так, днями у Тернопільську школу №28 передали частину ліжок для внутрішньо переміщених осіб, які тимчасово там проживають. Це  частина систематичної допомоги з підтримки переселенців, яку спрямовують на покращення повсякденних умов життя людей.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео