Юля Вітюк

Дівчинка з Бережанщини подарувала своє волосся на перуки для онкохворих діток (фото, відео)

IMG_5058

Дванадцятирічна Настя Онишків з Бережанщини обстригла волосся, щоб із нього зробили перуку онкохворим дітям. Долучившись до благодійної ініціативи «Hair for Share», яку організували у Львові, дівчинка вирішила відсвяткувати свій день народження. 

- Якщо я віддам частинку себе, мається на увазі волосся — це допоможе будь-якій онкохворій дитині. Це допоможе їм відчувати себе комфортніше і гарніше, — ділиться Анастасія Онишків, подарувала своє волосся на перуки для онкохворих діток

IMG_5060
IMG_5060

Мама дівчинки розповідає, спершу до бажання доньки відрізати косу поставилася насторожено. Однак дізнавшись, що волосся використають для створення перук дітям, які його втратили через хіміотерапію, погодилась і зв‘язалася з організаторами акції.

- Ініціатором цієї акції була моя донька, яка десь в Інтернеті знайшла інформацію, що можна своє волосся віддати на благодійність дітям. Перша моя реакція не була ствердною, але згодом ми добре обдумали пропозицію і вирішили здійснити цю її мрію,— розповідає Наталя Онишків, мама Анастасії.

IMG_5059
IMG_5059

Власниця салону краси Юлія Квятковська співпрацює з благодійною ініціативою вже два роки. За цей час для створення перук вона надіслала волосся 50-ти людей. 

- Я шукала сама куди можна здавати волосся тих людей, які обрізали і бездумно його викидали в сміття. Я знайшла цю організацію і сама запропонувала таку свою місію,— говорить Юлія Квятковська.

IMG_5061
IMG_5061

Щоб стати учасником благодійної акції потрібно врахувати деякі моменти: 

- Волосся повинно бути понад 35 сантиметрів, достойної якості. Це може бути натуральне волосся, сиве, фарбоване. Волосся, яке не підлягає передачі на перуки - це коротше, ніж 35-ть сантиметрів, зіпсоване хімзавивками та поганої якості,— наголошує Юлія Квятковська, власниця салону краси. 

[embed]https://youtu.be/gVisecpxVvs[/embed]

Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео