Ростислав Фук

До Тернополя прибула віцепрем’єр-міністерка Ірина Верещук: подробиці візиту (фото)

Під час зустрічей Ірина Верещук зустрілася з переселенцями та підприємцями з прифронтових областей

Віцепрем'єр-міністерка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук прибула з офіційним візитом до Тернополя сьогодні, 5 лютого. Про це повідомив голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш.

Ірина Верещук відвідала гуртожиток «Тернопільського вищого професійного училища сфери послуг та туризму», де проживають понад 80 людей з прифронтових областей.

Їхні історії вражають. Ворог знищив їхні домівки, і зробив непридатними для проживання цілі міста. Але це не зламало їхньої віри у нашу перемогу, - йдеться в повідомленні.

Окрім цього, міністерка завітала до засновниці торгової марки «Файна фабрика Франі» Наталії Михайлової. Власну справу жінка започаткувала 2014 році. Займалась виготовленням національного українського одягу. Торгова марка «Файна фабрика Франі» знана не тільки в Україні, а й за її межами.

До повномасштабного вторгнення пані Наталя працювала у Харкові, але у квітні в один з її магазинів вдарила ракета. Тоді підприємниця прийняла рішення перевезти виробництво на Тернопільщину. У серпні підшукала приміщення, залишила заявку на грантову підтримку, і розпочала переїзд. Завдяки цьому вдалося не тільки зберегти, а й розвинути справу життя.

Торік пані Наталя скористалася урядовою програмою «єРобота» та отримала допомогу на розвиток власного бізнесу у розмірі 250 тис. гривень. Кошти спрямувала на придбання обладнання та закупівлю сировини.

До слова, загалом в області працюють 58 підприємств, переміщених з різних регіонів.

Також Ірина Верещук поспілкувалася з головами громад, спільно з якими зробили деякі напрацювання щодо полегшення інтеграції внутрішньо переміщених осіб у нове середовище. Мова йде не тільки про задоволення базових потреб, а й залучення до суспільного життя, надання психологічної допомоги тощо.

Фото з дописів Володимира Труша

Вибір читачів за тиждень

Відео