Олена Чепіль

Додатковий транспорт у місті та контроль цін на пальне: нове від ради оборони Тернопільщини (фото, відео)

Новий автобусний маршрут №38 «Кооперативний коледж – вул. Київська – вул. Лесі Українки» почне працювати з 11 березня.

Моніторинг цін на пальне запровадив Кабмін. Влада Тернопільщини прийняла рішення про створення моніторингових груп, які повинні контролювати ціни на заправках. Для цього будуть залучатись поліція, військова адміністрація, органи місцевого самоврядування тощо.

- Є постанова Міністерства економіки, де вводиться середня ціна на вид палива, яка змінюється протягом 10-15 днів. На сьогодні така ціна дизпалива становить 31 грн, а на бензин – 34 грн, – зазначив на брифінгу 10 березня голова обласної державної адміністрації Володимир Труш.

Проте, ця постанова дозволяє змінювати ціни в межах 7 гривень. Тобто максимальна ціна дизпалива – 38 гривень, відповідно бензину – 41 гривня. Для потреб військових і бензин, і дизпаливо надають безкоштовно.

Як наголосили під час брифінгу, на території Тернополя не припиняє працювати громадський транспорт. Наприкінці лютого було придбано 15 нових автобусів, 10 з яких вже зареєстровані і  готові до виїзду. 5 автобусів їздитимуть по новому маршруту №38, інші - туди, де є звернення тернополян про нестачу транспорту.

Як повідомляють у міськраді, новий автобусний маршрут №38 «Кооперативний коледж – вул. Київська – вул. Лесі Українки» почне працювати з 11 березня.

Маршрут попередньо працюватиме в тестовому режимі та проходитиме вулицями: Руська - Замкова – С. Крушельницької – Збаразька – просп. Злуки – Генерала М. Тарнавського – Київська  – 15 квітня – Протасевича – Лесі Українки – Слівенська – просп. С.Бандери – Руська  – Замкова з усіма зупинками на шляху проходження.

Фото тернопільської міськради. 

Вибір читачів за тиждень

Відео