Віра Олександрович

Переселенцям у Тернополі виготовлять соціальні картки для проїзду в громадському транспорті (фото)

На забезпечення обороноздатності військових формувань Тернопільська міська рада додатково спрямує понад 7 млн грн

Таке рішення сьогодні, 2 березня, прийняли на засіданні виконавчого комітету. Окрім того, чимало грошей там передбачили для допомоги переселенцям, адже йшлося про рекомендовані зміни до бюджету Тернопільської громади на 2022 рік. Їх планують винести на розгляд 13-ї сесії міської ради.

Відповідно до прийнятого рішення, депутати внесуть чимало змін до кошторису, доповіла на засіданні начальниця міського управління фінансів Надія Кучер.

Начальниця міського управління фінансів Надія Кучер        

Зокрема, за рахунок вільних залишків бюджетних коштів, що утворилися станом на 01.01.2022 р., понад 39 млн грн вирішили спрямувати на:

- поповнення резервного фонду громади - 30 млн грн;

- «Програму забезпечення обороноздатності військових формувань Тернопільського гарнізону і військового призову Тернопільської міської територіальної громади» - 7 млн грн;

- фінансову підтримку Благодійного фонду «Карітас» - 2 млн грн для надання допомоги внутрішньо переміщеним особам.

Ще 200 тис. грн передбачили на придбання соціальних карток для проїзду в громадському транспорті. Ці картки роздадуть переселенцям з інших регіонів України, які прибувають на територію Тернопільської громади. 

Міський голова Тернополя Сергій Надал

До слова, запланували у місті й інші витрати. Наприклад, міська рада згодна сплатити свою частку за ремонт у багатоквартирному будинку, що бере участь у державній програмі «Енергодім». Проте міський голова Тернополя Сергій Надал відразу наголосив, що казначейство зараз, у час війни навіть не пропустить ці кошти. 

- Витрачати кошти ми зараз можемо лише на захищені статті, тобто заробітні плати, а також на енергоносії, - уточнює він. – Крім того, можна проводити фінансові операції, яких нині вимагає воєнний стан. Однак прийняти таке рішення ми мусимо. Відповідно, виділення коштів відбудеться вже після перемоги.

Нагадаємо, на засіданні виконавчого комітету заслухали також звіти про виконання міських програм. Зокрема, присутні взяли до відома доповідь «Про виконання Програми економічного та соціального розвитку Тернопільської міської територіальної громади (МТГ) на 2020-2021 рр.».

Фото з трансляції на сторінці Тернопільської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео