Дослідниця з Кременця оприлюднила ексклюзивні факти про походження відомого актора (фото)

дослідження1

Ексклюзивними результатами власних досліджень поділилася Іра Дан Коен, яка родом з Кременця і зараз мешкає у Берліні. Багато часу вона присвячує вивченню цікавих, унікальних фактів про рідне місто, зокрема про життя єврейської громади.

Одні із нещодавніх пошуків привели дослідницю до того, що, можливо, один з найвідоміших акторів Радянського Союзу і секс-символ того часу Івар Калниньш має кременецьке коріння.

- Зацікавила мене фотографія зроблена в Кременці у фотосалоні М. Oppitz, на якій зображено родину управляючого паркетною фабрикою з дружиною і донькою. На фото – Фрідріх Юліус Зандер (Кандер) донечка Елла Фрідеріка і дружина Доротея Елізабетт Фердинанда Берта Зандер з дому Калниньш. Звісно, прізвище Калниньш мені знайоме і відразу подумала про актора Івара Калниньша. Коли звела разом прізвища Берзіньш і Калниньш і ще місто Ліґатне, яке фігурує в біографіях людей з гілки роду, вийшла мені пара відомих акторів Латвії, – пише дослідниця.

ivar
ivar

Наразі свої припущення вона ще не довела до логічного завершення. Іра Дан Коен припускає навіть можливість особистого звернення до відомого актора, аби з’ясувати чи справді у того є кременецьке коріння.

– Питання залишається відкритим. Я ще подумаю – чи не запитати в самого актора про прадіда Фрідріха, який в Кременці був на фабриці паркету управляючим, – зазначає Ірина.

дослідження2
дослідження2

дослідження3
дослідження3

дослідження
дослідження

Фото Іри Дан Коен

Вибір читачів за тиждень

Відео