Ростислав Фук

Дружина понад два роки не припиняла спроб повернути чоловіка з полону: історія бійця з Тернопільщини

12 липня 2022 року воїна поранили, після чого зв'язок із ним обірвався. Визволили Сергія Бойчука з полону в межах чергового обміну 18 жовтня

У межах чергового обміну військовополоненими додому повернувся житель села Калинівщина Білобожницької громади, старший солдат 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади Сергій Бойчук, який 27 місяців, з 14 липня 2022 року, перебував у полоні. Про це повідомили у пресслужбі громади.

Нагадаємо, 95 українських військових повернулися з російського полону 18 жовтня. Окрім Сергія Бойчука, на Тернопільщину повернувся також Єгор Настека.

25 лютого 2022 року, на другий день повномасштабної війни рф проти України, Сергій добровольцем вступив до лав ЗСУ. Спочатку захищав Київщину, а в травні того ж року опинився в Донецькій області, під Бахмутом.

12 липня 2022 року Сергія поранили в ході виконання бойового завдання, після чого зв'язок із чоловіком обірвався. Згодом росіяни опублікували відео, з якого стало зрозуміло, що військовий потрапив у полон. Ще через рік росіяни опублікували матеріал, на якому Сергій фігурував вже як ув'язнений у росії на 20 років суворого режиму.

Понад два роки дружина Сергія - завідувачка клубу села Семаківці Андріана Бойчук - не припиняла спроб повернути чоловіка додому. У складі громадської організації «Опора Титанів», яка об'єднала родичів полонених та безвісти зниклих воїнів, Андріана активно долучалась до акцій на підтримку військовополонених, організованих в Україні та за її межами.

Андріана наполегливо займалася всією необхідною діяльністю, щоб тема полонених українських воїнів набула якнайширшого розголосу і викликала відповідні дії. Усі ці болючі й виснажливі місяці невтомної праці не пройшли даремно. Сергій повернувся додому. Він має можливість побачити і обійняти всіх найрідніших, а особливо, 5-річного синочка Іллю, який достатньо підріс за ці 27 місяців і зміцнився усвідомленням того, що батько-Герой є найкращим взірцем для нього, – йдеться в повідомленні.

Фото Білобожницької громади

Вибір читачів за тиждень

Відео