Ростислав Фук

Жителька Тернопільщини вивчилася на трактористку, щоб обробляти поле, поки чоловік воює (відео)

Чоловік Вікторії Бурички на фронті з 2022 року. Родина має велике господарство, а також 4 гектари землі

36-річна Вікторія Буричка із села Плоске Кременецького району нещодавно отримала посвідчення трактористки. Її чоловік на фронті з 2022 року. Родина має велике господарство, а також 4 гектари землі. 

Жінка розповідає, що спершу рідні не всерйоз сприйняли її намір навчитися водити трактор, однак чоловік підтримав і порадив скористатися цією можливістю.

Вікторія мріє про трактор і самотужки обробляти своє поле. А ще, щоб чоловік повернувся додому і вони господарювали разом.

Загалом на Тернопільщині 7 жінок, чоловіки яких на фронті, безкоштовно пройшли професійне навчання на трактористок-машиністок сільськогосподарського виробництва, повідомляє пресслужба Тернопільської обласної військової адміністрації. 

Відповідно до бюджетної програми заходів із професійної адаптації ветеранів та членів їх сімей, а також членів сімей Захисниць і Захисників України сім жінок з Тернопільщини змогли отримати права категорія А1 (трактористка). Загалом професійне навчання в рамках програми пройшли 54 людини, з них 29 жінок, - розповідає директорка департаменту соціального захисту населення Тернопільської обласної державної адміністрації Оксана Смолій.

Читайте також:  У Тернополі масово записуються у автошколи: більшість — жінки.

Фото, відео Тернопільської ОВА

Вибір читачів за тиждень

Відео