Ростислав Фук

«Двоє маленьких дівчаток виростатимуть без тата»: на Тернопільщині поховали Героя Андрія Ушкевича (фото)

Герой загинув 3 листопада, виконуючи бойове завдання у Луганській області

Озернянська громада попрощалася з 36-річним військовослужбовцем Андрієм Ушкевичем. Про це повідомили на сторінці громади у фейсбуці.

Вшанувати останній шлях воїна прийшли люди чи не з кожної озернянської хати. Приїхали попрощатися побратими. Молодь несла червоно-чорні та синьо-жовті прапори.

Андрій загинув 3 листопада, виконуючи бойове завдання у Луганській області.

17 липня в бою на Харківщині загинув 27-річний Сергій Ушкевич – молодший брат Андрія. Вони обоє служили в одному підрозділі. 24 лютого Сергій перебував у Києві, працював у цирковій групі. Мали виступи навіть в європейських країнах. Частина групи роз’їхалася, а він приєднався до захисників Києва. Потім, перебуваючи у лавах Збройних сил України, відбивав ворога з Ірпіня, Гостомеля, Бучі.

Після загибелі молодшого брата Андрія просили, щоб повернувся додому, проте він залишився на передовій. Перед тим, як піти в ЗСУ, у лютому-березні Андрій возив волонтерську допомогу на Житомирщину та Київщину. Їздив по дорогах, куди цілився ворожий танк. На зворотному шляху додому на Тернопільщину вивозив людей у безпечні регіони. Коли ворог відступив з півночі України, Андрій приєднався до військового підрозділу брата, щоб бути з ним пліч-о-пліч. Після загибелі молодшого брата Андрія просили, щоб повернувся додому, однак він залишився на передовій.

Батько й мати поховали двох синів-героїв. В Андрія залишилася вдовою молода дружина. Двоє маленьких дівчаток виростатимуть без тата. А до третього брата Олега більше не прийдуть у гості Андрій та Сергій. Біль і смуток відчуває вся Озернянська громада,–  йдеться в повідомленні.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам Андрія Ушкевича з приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять Герою.

Нагадаємо, 8 листопада у Тернополі попрощалися з бійцем «Азову» Павлом Лисобеєм.

Фото Озернянської громади

Вибір читачів за тиждень

Відео