Тетяна Бакай

Двоє випускників тернопільської школи отримали максимальні бали на мультитесті

У планах Романа Лещука та Остапа Мниха повʼязати своє життя із компʼютерними науками та працювати в Україні

Максимальні бали на Національному мультитесті (НМТ) отримали двоє випускників Тернопільської загальноосвітньої школи №19 Остап Мних та Роман Лещук. Готуватись до здачі тесту та посилено вивчати предмети із репетиторами хлопці почали перед 11 класом. Що було найважче та як проходила підготовка до іспиту, випускники розповіли Терену

Це підготовка, яка тривала роками

Остап Мних отримав загалом 784 бали. Четвертим предметом обрав англійську мову, адже вважає, що іноземна стане у пригоді у будь-якій професії у майбутньому.  

Українську мову я здав на 195 балів, математику на 189, а англійську мову та історію на 200. Найскладнішою у вивченні все ж була історія, тому що тут не можна як з математикою все зрозуміти, а тут потрібно всі дати вивчити та запам'ятати, – розповідає юнак. 

 

Підготовку до НМТ Остап розпочав влітку перед 11 класом, однак каже, це результат навчання усіх 11 років. 

Я вважаю, що неможливо вивчити за рік те, що по суті ти вчив 11 років, тож це підготовка, яка тривала роками. Перед тестом було хвилювання, але, на щастя, тривоги під час іспиту не було і вдалося спокійно все здати. Результат став приємною несподіванкою для мене та рідних, адже до прикладу з англійської мови пробні тестування я не писав на такі високі бали, але я щасливий, що отримав такий результат, — ділиться враженнями випускник. 

Остап Мних здобув на НМТ 784 бали

Із трьох предметів по 200 балів

Максимальний бал на НМТ випускника Романа Лещука – 791 з чотирьох предметів. 

Я здавав усі обовʼязкові предмети та додатково фізику. Математику, українську мову та фізику склав на 200 балів, а історію на 191. Обрав фізику, тому що вважав, що вона мені знадобиться в майбутньому, бо планую повʼязувати життя з програмуванням, тож математика і фізика були пріоритетними для мене, — розповів Терену Роман Лещук. 

Роман Лещук отримав 791 бал з чотирьох предметів 

Поглиблено готуватись з репетиторами до тестування хлопець почав напередодні 11 класу, однак добре вчився протягом усіх шкільних років. 

Я відвідував репетитора з фізики, математику вивчав із шкільною вчителькою, а українську мову вчив на уроках в школі та вдома сам. Найважче у підготовці була історія, бо потрібно було запамʼятати найбільше інформації, — каже випускник. 

Під час проходження НМТ, на щастя, повітряних тривог не було, тож тестування пройшло спокійно, зазначає Роман.

За день до тестування хвилювання було, однак вранці прокинувся і почувався спокійно, бо важливо було залишатись сконцентрованим і сприймати цей тест не як вирішальний іспит, а як чергову контрольну роботу. Результати звісно стали для мене та моїх рідних приємним сюрпризом, — розповідає юнак.  

У планах Романа Лещука та Остапа Мниха – повʼязати своє життя із компʼютерними науками та працювати в Україні. 

Читайте також: Тернопільська випускниця склала мультитест з англійської на 200 балів

100 випускників шкіл Тернопільщини отримали 200 балів на мультитесті

Фото з особистого архіву Романа Лещука та Остапа Мниха

Вибір читачів за тиждень

Відео