Ростислав Фук

Двоє жительок Тернопільщини втратили понад 130 тисяч гривень через шахраїв

До заявниць зателефонували начебто працівники банку й запевнили, що необхідно встановити захист на рахунки

картка

Мешканки Тернопільського та Кременецького району потрапили в шахрайську пастку, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

До заявниць зателефонували начебто працівники банківської установи й запевнили, що необхідно встановити захист на банківські рахунки, оскільки доступ до грошей буде заблокований. Надалі вони повідомили конфіденційні дані своїх платіжних карток. Опісля жінки отримали сповіщення про списання коштів - 64 000 та 68 000 гривень. 

За фактами шахрайства слідчі поліції розпочали кримінальні провадження відповідно до статті 190 Кримінального кодексу України та вживають заходів для розкриття злочинів. 

Працівники поліції звертаються до власників карткових рахунків бути обережними при спілкуванні з телефонними незнайомцями. У жодному разі не надавайте стороннім особам особисту інформацію та конфіденційні дані банківської картки. Не переказуйте кошти на будь-які інші рахунки на прохання «банківських» співробітників. Не потрібно розголошувати коди, які приходять вам на мобільний номер, і не вводьте на вашому телефоні невідомі комбінації цифр. Розкажіть про цю схему шахрайства своїм родичам і близьким, особливо людям літнього віку, – йдеться в повідомленні.

Якщо ви постраждали від шахраїв, поліцейські закликають телефонувати на спецлінію «102». Для оперативного надання допомоги від працівників Департаменту кіберполіції Національної поліції України звертайтесь за номером 0 (800)50-51-70.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео