Оксана Мацьопа

Екотабір для дітей вперше організували у Тернополі

Дітей навчали берегти і любити природу, розуміти вплив людських екозлочинів на наше здоров’я та довкілля

Триденний екологічний дитячий табір вперше відбувався в парафії Вознесіння Господнього у Тернополі з 22 по 24 серпня . Про це повідомили на сайті УГКЦ.

Під час таборування настоятель храму, референт Бюро УГКЦ із питань екології у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії о. Василь Шафран розглядав із дітьми екологічні теми.

Для учасників табору також організували екоігри, спільну молитву, катехизацію, інтелектуально-розважальні квести.

Екореферент з аніматорами читали дітям екологічні казочки та показували різні повчальні мультиплікаційні фільми на екологічну тематику.

Також дітей навчали берегти і любити природу, розуміти вплив людських екозлочинів на наше здоров’я та довкілля. Спільно з батьками малеча пройшла майстер-клас з генерації та акумуляції електроенергії із відновлювальних джерел. А також ознайомилася з діяльністю Екобюро УГКЦ, яке проводить такі молитовно-просвітницькі заходи для всіх вікових категорій по всій Україні.

настоятель храму о. Василь Шафран на заняттях із дітьми; фото: Департамент інформації УГКЦ

У цей важкий час війни, коли є часті відімкнення від електромереж по всій Україні, ми не маємо опускати рук і падати духом. Ми повинні молитвою до нашого Небесного Творця скріпляти нашу віру в перемогу та навчатися. Сьогодні наша християнська віра та патріотизм виявляються у прийнятті цих важких випробувань і несенні відповідальності за рідних, близьких та весь Богом створений світ, — зазначив о. Василь Шафран.

На завершення екотабору діти отримали пам’ятні подарунки та спільно виконали екологічну пісню-гімн «Laudato Si».

Вибір читачів за тиждень

Відео