Соломія Шалай

Екотренди для тернопільських каволюбів

60486778_423345228504848_5068647581744753514_n

Зазирнути в улюблену кав'ярню перед початком робочого дня та взяти каву з собою у нібито паперовому стаканчику. А після роботи – поласувати молочними коктейлями в пластиковій тарі на набережній чи в парку. І не забути пластикову соломинку. Звична справа для багатьох тернополян. Але спробуйте підрахувати: скільки такого одноразового посуду ви використаєте за місяць та скільки років (десятиліть?) цей посуд буде плавати у водоймах чи доживати віку на сміттєзвалищах?

Давайте поговоримо про альтернативи.

У мережі Instagram набуває популярності ініціатива #менівсвою. Її мета – зменшити використання одноразового пластику в повсякденні. Долучитися просто  варто придбати багаторазове горня з кришкою та не забути сказати у кав'ярні: «Мені в свою, будь ласка». Так щодня ви будете використовувати на один-два пластикових стаканчики менше.

Вибір таких горняток чималий: починаючи від матеріалу та розміру, закінчуючи кольором та дизайном. Вартість довготривалої альтернативи коливається від 180 до 550 гривень.

 
View this post on Instagram
 

Замість тисячі слів 😍 . Запатентована розробка компанії з Нью- Йорку. В ній ідеально все! . ❤️Безпечні матеріали 🌱 ❤️Герметична, не проливається ❤️Не нагрівається від гарячого ❤️І найголовніше - після використання складається . . . ☕️ Чашка на 355мл без трубочки. Розмір розгорнутої: висота 12,5см, діаметр кришки 9см. Розмір складеної: висота 5см, діаметр 9см. Вага: 145г 540 грн. . . #sodaandlemon_stojo . . #безпластику #безпластика #zerowasteukraine #zerowastekyiv #zerowasteliving #noplastic #ніпластику #екозвички #екожиття #веган #люблюприроду #содалимон #sodaandlemonshop #sodaandlemon #ніпластику #українабезсміття #менівсвою #своячашка

A post shared by 🌿 Zerowaste Shop (@soda_and_lemon.shop) on

Фото та відео з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео