Екс-мер Тернополя сказав щось дуже важливе мерам всіх обласних центрів України

630_360_1525522323-9271

Міста обласного значення зможуть очолити процес створення спроможних громад після підписання Президентом України закону, який дозволяє приєднання громад до таких міст.

На цьому наголосив перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, колишній мер Тернополя  В’ячеслав Негода, повідомляє портал  “Децентралізація”, передає Укрінформ.

Нарешті міста обласного значення можуть очолити процес створення спроможних громад. Політичні і економічні вигоди від приєднання очевидні і для міст, і для сусідніх селищ та сіл. До того ж, рішення громади приймають, як і раніше, добровільно. Вважаю, що не скористаються цим механізмом хіба що ті, хто не розуміє користі від об’єднання для розвитку території і поліпшення якості послуг мешканцям. Розраховуємо, що роз’яснювальну роботу в громадах очолить Асоціація міст України, членами якої, зокрема, є всі міста обласного значення, - прокоментував урядовець прийняття закону.

Як повідомлялося, 4 травня Президент України Петро Порошенко підписав Закон щодо добровільного приєднання територіальних громад до міст обласного значення (законопроект №6466).

1525523075-7535 (1) (Copy)
1525523075-7535 (1) (Copy)

Закон дозволяє містам обласного значення згуртувати навколо себе сусідні сільські та селищні ради і стати центром об’єднаної громади без зайвих бюрократичних процедур – в тому числі, без проведення виборів.

У прикінцевих положеннях до закону зазначається, що в дію він вступає з 1 травня 2018 року.

Нагадаємо, закон входив до переліку важливих для продовження децентралізації законопроектів і був прийнятий Верховною Радою України 3 квітня 2018 року.

Вибір читачів за тиждень

Відео