Орест Сарматський

Фермер розкопав у полі 26 артилерійських снарядів (Агроновини )

2801 (Copy)

У Білогірському районі Хмельницької області знайшли 26 артилерійських снарядів калібру 122 мм часів Другої світової війни.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС у регіоні.

Згідно з повідомленням, арсенал боєприпасів виявив напередодні фермер. Під час зорювання поля поблизу села Дідківці Білогірського району він помітив підозрілий предмет, що виднівся з-під землі, а за 50 м від нього чоловік виявив ще один снаряд. Про небезпечну знахідку фермер негайно повідомив до Служби порятунку.

Як зазначається, рятувальники, які прибули на місце, спершу знешкодили небезпечні знахідки, а тоді оглянули прилеглу територію. Під час обстеження було додатково виявлено ще 24 снаряди.

В Україні зацвів найбільший у Європі кизиловий сад

У с.Нове Запорізькій області квітне найбільший у Європі та світі кизиловий сад. Засновник унікального саду Сергій Ольшанський повідомив, що квіти на гілках з'явилися ще 10 днів тому. Про це повідомляє 061.ua.

За словами господаря, вже зав’язалося багато ягід, тож є хороші сподівання на хороший урожай кизилу.

Через карантин цьогоріч традиційні щорічні екскурсії до квітучого кизилового саду скасували. Але помилуватися яскравими жовтими квітами кизилу можна завдяки фотографіям.

Зараз цей сад є найбільшим не тільки в Європі, але і у всьому світі. Його площа становить 14 га, а кількість дерев, що ростуть — 12 тис.

2802 (Copy)
2802 (Copy)

Засновник саду Сергій Ольшанський створив торгову марку Famberry, під якою випускає продукцію з кизилу: варення, компот, морс, пастилу, соуси, кизил перетертий з цукром і медом.

Фермер не використовує хімічні добрива, відтак сад є суто органічним. Наразі молоді дерева прижилися і з кожним роком дають дедалі більше врожаю.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео